Behandlinger

Akupunktur

Ut i fra pasientens symptomer kan akupunktøren finne ut hva som er i ubalanse for å individuelt tilpasse behandlingen til hver enkelt. Under første akupunkturbehandling blir det derfor foretatt et grundig intervju som gir et grunnlag for å stille diagnose. Akupunktøren kjenner også på pulsen og ser på tungen som en del av diagnose vurderingen.

Selve behandlingen foregår ved at tynne akupunkturnåler raskt føres gjennom huden i forskjellige akupunktur punkter. Pasienten skal deretter ligge med nålene i ca 20-30 minutter. Det benyttes kun sterile engangsnåler i behandlingen. Når nålene settes kan man oppleve en nummenhet, trykk eller en svak smerte, denne følelsen kalles de Qi og er et tegn på at man har oppnådd ønsket effekt med nålen. Når nålene er satt opplever mange en følelse av velbehag og at de slapper godt av. Første behandling tar ca 1 time inkludert intervju. Oppfølgende behandling etter dette tar ca en halv time. Antall behandlinger varierer fra person til person og med hvilke plager som behandles og med hvor lenge pasienten har hatt plagene. Akutte tilstander behandles gjerne raskere enn kroniske. I tillegg til behandling med nåler benyttes elektorakpunktur, kopping og moxa når det er hensiktsmessig.

Elektroakupunktur, kopping og moxa

Elektroakupunktur betyr at det benyttes strøm på nålene for å øke effekten av behandlingen og øke sirkulasjon i området.

Kopping og moxa er også en del av tradisjonell kinesisk medisin. Kopping vil si at det benyttes glasskopper med vakum som festes på huden. Koppene kan stå på et bestemt smertefullt område, på akupunktur punkter eller flyttes rund på kroppen for å gi masserende effekt.  Kopping kan øke blodsirkulasjonen, dempe smerte og gi bedre immunforsvar.

Moxa er varme behandling ved hjelp av å brenne kinesisk urt over et område på kroppen, meredianer eller akupunktur punkter.

Triggerpunktbehandling

Der det er snakk om smerte og spenninger i muskulatur kan nåler benyttes til å løsne opp dette lokalt. Triggerpunktbehandling er en mer vestlig tilnærming for å løsne opp spenninger som gir smerte. Kort beskrevet er et triggerpunkt en ”muskelknute” som kan gi smerteutstråling. Triggerpunktene er ømme om man trykker på de og kan gi utstrålende smerte til en annen del av kroppen. Ved å nåle slike punkter kan man effektivt løsne opp i muskulaturen og lindre smerte.

Ta en titt på våre forskjellige behandlinger her.

Timer kan bestiles her: online booking